domingo, 17 de abril de 2016

Londres


Londres "William Blake"

  • William Blake ( 28 de novembre del 1757 - Londres, 12 d'agost del 1827) 

  • Va ser un poeta, pintor, gravador i místic anglès. Encara que va romandre en gran part desconegut durante el transcurs de su vida, actualment el Treball de Blake te una alta consideracions. Per la relació qualit que en su obra tinença la poesia i a els Seus gravats respectius, sol posar-se Blake com a Exemple de l'artista total: "William Blake és, de molt, l'artista més gran que la Gran Bretanya ha produit"

  • Londres pertany a les Cançons d'experiència, publicades l'any 1794.
    Les cançons de Blake, per la seva pròpia musicalitat, han atret diversos compositors moderns (de fet més d'un testimoni de l'època reporta que Blake cantava les seves cançons amb melodies pròpies) 

  • Es pot escoltar aquesta, per exemple, musicalitzada pel prestigiós compositor, Ralph Vaughan-Williams i interpretada per una sèrie de persones que fan molt especial el seu significat https://www.youtube.com/watch?v=lo0GMqqEuus

                                                                                 





domingo, 10 de abril de 2016

Rousseau, l'Ésser humà és bo per naturalesa

Rousseau i el seu pensament


Potser l'il·lustrat més crític amb la pròpia Il·lustració va ser Rousseau (1712-1778), Profundament contrari a l'racionalisme del Segle de les Llums Quan denúncia l'artificialitat de la vida social i rebutja la lectura que el progrés fèien a els il·lustrats, considerat el remei per a tots els problemes. Al seu discurs sobre els ciències i les arts defensa una sèrie de punts:

En primer lloc, considera, que l'Ésser humà lliure és l'Ésser humà natural i que la cultura només és un artifici que corromp l'esperit deixant de banda la innocència i la virtut. L'Ésser és bo per naturalesa.


En segon lloc, indica que la civilització mata l'espontaneïtat amb les seves normes d'urbanitat i d'educació, amb unes convencions que nomès es preocupin de l'aparença i arraconen valors com la confiança i la sinceritat.

Jo crec que l'ésser humà no és bo per naturalesa, tant sols penso que no és. Crec que l'ésser humà quan neix es troba en 'neutral' és a dir, no neix ni bo ni dolent, sinò que les circumstàncies,  la societat i tot el seu entorn són els que finalment el determinen.



miércoles, 6 de abril de 2016

La meva postura


HONESTEDAT - NORMES SOCIALS - HIPOCRESIA

Si que és veritat que tot  i que no m'ha agradat massa l'obra del Misantrop de Molière, tot s'ha de dir, i es que s'ha obert un debat bastant interessant entorn a les dues postures més destacades del argument.

Una d'aquestes, la postura del protagonista, l'Arnau, una postura en la que està molt implicat, l'honestedat. L'altra postura que hi trobem és la de l'amic del protagonista, el Ferran, ell al principi escoltava i semblava neutral davant dels arguments de l'Arnau de perquè la societat és un fastig i es que per a ell tots són uns hipocrites

Jo si que crec que en aquesta societat, parlant del segle XXI, som hipocrites però crec que hi ha situacions on és justificable. Si dir la veritat en certes situacions implica fer mal a una persona o ferir-la sentimentalement crec que és propi intentar dir el que vulgui escoltar per el simple fet de seguir unes normes socials, és així com s'aconsegueix en un conjunt de persones la convivència pacífica.


Crec que jo em poso en la pell d'en Ferran. Si que crec que la hipocresia fa a una persona falsa i que les aparences no són el més important, però sóc partidària d' intentar seguir les normes socials per a que en  aquesta societat en la que vivim les persones puguin conviure, ja que dient sempre el que pensem pot portar conseqüencies, com bé sap l'Arnau.